🌟

☆☆   名詞  

1. 가시가 많은 껍질에 싸여 있고 맛이 떫은 속껍질이 있으며 날것으로 먹거나 굽거나 삶아서 먹는 갈색의 열매.

1. くり】。くりのみ栗の実: とげが密生した外皮に包まれ、苦い味の内皮があり、生で食べたり焼いたり茹でて食べたりする褐色の実。

🗣️ 用例:
  • 을 굽다.
    Bake chestnuts.
  • 을 깎다.
    Cut the chestnuts.
  • 을 따다.
    Pick chestnuts.
  • 을 삶다.
    Boil chestnuts.
  • 을 줍다.
    Pick up chestnuts.
  • 을 털다.
    Brush the chestnuts.
  • 어머니는 아이들을 데리고 뒷산에 을 주우러 갔다.
    The mother took the children and went to pick up the chestnuts in the back mountain.
  • 우리 집에서는 제사상에 올릴 을 깎는 일은 남자들의 몫이다.
    In my house it is up to men to cut chestnuts for the memorial service.
  • 가을이 되면 떨어진 밤송이의 가시 속을 막대기로 벌려 을 꺼냈다.
    In the fall, the thorns of the fallen chestnut were spread out with sticks and pulled out the chestnut.
  • 할아버지, 밤을 구워 주세요.
    Grandpa, roast the chestnuts, please.
    그래. 할아버지가 맛있게 구워 줄게.
    Yeah. i'll grill it deliciously for you.

🗣️ 発音, 活用形: (밤ː)
📚 カテゴリー: 果物   食べ物を説明すること  

Start

End


大衆文化 (82) 気候 (53) 家族紹介 (41) 公共機関を利用すること(図書館) (6) お礼 (8) 公共機関を利用すること(郵便局) (8) 健康 (155) 公演と鑑賞 (8) 哲学・倫理 (86) 社会問題 (67) 人間関係 (255) 薬局を利用すること (10) 天気と季節 (101) 失敗話をすること (28) 外見を表すこと (97) 交通を利用すること (124) 買い物 (99) 食文化 (104) 服装を表すこと (110) 学校生活 (208) 法律 (42) 心理 (191) マスコミ (36) 週末および休み (47) 家事 (48) 個人情報を交換すること (46) 公共機関を利用すること(出入国管理所) (2) 招待と訪問 (28) 曜日を表すこと (13) 芸術 (76)