🌟 조리사 (調理士)

  名詞  

1. 음식점에서 음식을 만드는 사람.

1. ちょうりし調理師】。りょうりにん料理人】。コッククック: 飲食店で料理を作る人。

🗣️ 用例:
  • 양식 조리사.
    A food cook.
  • 일식 조리사.
    Japanese food cook.
  • 전문 조리사.
    Professional cook.
  • 한식 조리사.
    Korean food cook.
  • 조리사 자격.
    Qualification as a cook.
  • 주방의 조리사들은 저녁 시간이 되자 분주해졌다.
    The cooks in the kitchen were busy at dinner time.
  • 음식점에서 주방 일손이 모자라 새로운 조리사를 채용했다.
    The restaurant hired a new cook because it lacked kitchen staff.
  • 너 정말 요리를 잘하는구나. 음식점을 차려도 되겠어.
    You're such a good cook. you can set up a restaurant.
    나는 전문 조리사도 아닌데 뭐. 간도 대강 맞춘 거고.
    I'm not even a professional cook. it's seasoned roughly.
類義語 요리사(料理師): 음식 만드는 것을 직업으로 하는 사람.

🗣️ 発音, 活用形: 조리사 (조리사)
📚 カテゴリー: 職業   職業と進路  

🗣️ 조리사 (調理士) @ 用例

Start

End

Start

End

Start

End


病院を利用すること (204) 大衆文化 (52) 法律 (42) 道探し (20) 宗教 (43) 職場生活 (197) 職業と進路 (130) 健康 (155) 社会問題 (67) 大衆文化 (82) 科学と技術 (91) 天気と季節 (101) 住居生活 (159) 公共機関を利用すること (59) 外見を表すこと (97) 曜日を表すこと (13) 地理情報 (138) 招待と訪問 (28) 外見 (121) 日付を表すこと (59) 公共機関を利用すること(出入国管理所) (2) 家族行事(節句) (2) 一日の生活 (11) 旅行 (98) 経済・経営 (273) 時間を表すこと (82) 趣味 (103) 恋愛と結婚 (28) 買い物 (99) 歴史 (92)