🌟 양념하다

動詞  

1. 음식의 맛을 좋게 하기 위해 어떤 재료를 넣거나 치다.

1. やくみをいれる薬味を入れる】。あじをつける味を付ける: 料理の味を引き立てるために材料を入れたり振りかけたりする。

🗣️ 用例:
  • 양념한 나물.
    Seasoned vegetables.
  • 양념한 생선.
    Seasoned fish.
  • 재료를 양념하다.
    Season ingredients.
  • 요리에 양념하다.
    Season dishes.
  • 간장으로 양념하다.
    Season with soy sauce.
  • 맛있게 양념하다.
    Season deliciously.
  • 나는 살짝 데친 나물을 양념하여 밑반찬으로 내놓았다.
    I seasoned the slightly blanched vegetables and served them as side dishes.
  • 요리사는 갓 잡은 생선에 양념해서 맛있는 요리를 선보였다.
    The cook presented delicious dishes seasoned with freshly caught fish.
  • 다음은 어떻게 요리하지요?
    How do we cook next?
    이제 양념한 재료를 넣고 볶으면 됩니다.
    Now add the seasoning ingredients and stir-fry.

2. (비유적으로) 이야기에 여러 가지를 덧붙여 재미있게 꾸미다.

2. スパイスをくわえるスパイスを加える: (比喩的に)ある話に色々付け加えることで、より面白いものにする。

🗣️ 用例:
  • 양념한 이야기.
    Spicy story.
  • 말에 양념하다.
    Season a horse.
  • 사건에 양념하다.
    Season an affair.
  • 재미있게 양념하다.
    Season with fun.
  • 흥미롭게 양념하다.
    Season interestingly.
  • 어머니는 전래 동화를 적절히 양념하여 실감 나게 이야기하셨다.
    My mother told me the story realistically, with proper seasoning of traditional fairy tales.
  • 준하는 어제의 사건에 양념해서 이야기를 더 흥미롭게 들려주었다.
    Jun-ha seasoned yesterday's incident and told the story more interestingly.
  • 재석이가 하는 이야기가 참 재미있지?
    What jaeseok says is very interesting, right?
    응, 재미있게 양념해 주니 더욱 흥미진진해.
    Yes, it's more exciting to season with fun.

🗣️ 発音, 活用形: 양념하다 (양념하다)
📚 派生語: 양념: 음식의 맛을 좋게 하려고 쓰는 재료., (비유적으로) 흥이나 재미의 정도를 더하기…

🗣️ 양념하다 @ 用例

Start

End

Start

End

Start

End

Start

End


時間を表すこと (82) 家族紹介 (41) 気候 (53) 感情/気分を表すこと (41) 家事 (48) 買い物 (99) 病院を利用すること (204) 大衆文化 (52) 家族行事(節句) (2) 性格を表すこと (365) 薬局を利用すること (10) 韓国生活 (16) 料理を説明すること (119) 失敗話をすること (28) 天気と季節 (101) 社会問題 (67) 位置を表すこと (70) 映画鑑賞 (105) 大衆文化 (82) 外見を表すこと (97) 挨拶すること (17) 哲学・倫理 (86) 宗教 (43) 食べ物を注文すること (132) 経済・経営 (273) 芸術 (23) 芸術 (76) 個人情報を交換すること (46) 道探し (20) スポーツ (88)