1.BAR; PUB; TAVERN:
A bar in which people have quick drinks standing.
▹용례:
•
낡은 선술집.
Old tavern.
•
떠들썩한 선술집.
A boisterous tavern.
•
유명한 선술집.
Famous tavern.
•
작은 선술집.
Small tavern.
•선술집에 들어서다.
Enter a tavern.
•선술집에 앉다.
Sitting in a tavern.
•
그 거리에는 작은 선술집들이 빼곡히 모여 있어 술을 마시는 사람들로 활기가 넘친다.
The street is packed with small taverns, full of drinkers.
•
그 가게는 탁자 두세 개가 전부인 낡은 선술집이지만 나에겐 추억으로 가득한 장소다.
The shop is an old tavern with only two or three tables, but it's a place full of memories for me.
♔
난 크고 고급스러운 가게보다는 작아도 편한 분위기가 좋더라.
I prefer a small but comfortable atmosphere to a big, luxurious store.
♕
우리 동네에 괜찮은 선술집이 있는데 한번 가 볼래?
There's a nice tavern in my neighborhood. do you want to try it?
•ㅅㅅㅈ (
소시지
)
: 으깨어 양념한 고기를 돼지 창자나 가늘고 긴 자루에 채워 만든 식품.
[SAUSAGE: A type of food made by stuffing minced, seasoned meat into a pig's intestine or other long, thin sack.]
☆☆
명사
•ㅅㅅㅈ (
수신자
)
: 우편이나 전보, 전화 등을 받거나 언어, 문자, 그림, 방송 등의 의미를 가진 신호를 받는 사람.
[RECIPIENT; ADDRESSEE; RECEIVER: A person who receives a mail, telegram, call, etc.; or a signal that means language, letters, images, broadcast, etc.]
☆
명사
•ㅅㅅㅈ (
생산적
)
: 생산과 관련이 있는 것.
[BEING PRODUCTIVE: Something related to production.]
☆
명사
•ㅅㅅㅈ (
생산지
)
: 어떤 물품을 만들어 내는 곳. 또는 어떤 물품이 저절로 생겨나는 곳.
[PRODUCTION SITE; NATURAL LOCATION: A place where a commodity is produced, or a place where a commodity or element has formed naturally.]
☆
명사