🌟

☆☆   名词  

1. 가시가 많은 껍질에 싸여 있고 맛이 떫은 속껍질이 있으며 날것으로 먹거나 굽거나 삶아서 먹는 갈색의 열매.

1. 栗子: 一种褐色果实,外壳多刺,内皮味涩,可生吃,也可烤或煮着吃。

🗣️ 配例:
  • 을 굽다.
    Bake chestnuts.
  • 을 깎다.
    Cut the chestnuts.
  • 을 따다.
    Pick chestnuts.
  • 을 삶다.
    Boil chestnuts.
  • 을 줍다.
    Pick up chestnuts.
  • 을 털다.
    Brush the chestnuts.
  • 어머니는 아이들을 데리고 뒷산에 을 주우러 갔다.
    The mother took the children and went to pick up the chestnuts in the back mountain.
  • 우리 집에서는 제사상에 올릴 을 깎는 일은 남자들의 몫이다.
    In my house it is up to men to cut chestnuts for the memorial service.
  • 가을이 되면 떨어진 밤송이의 가시 속을 막대기로 벌려 을 꺼냈다.
    In the fall, the thorns of the fallen chestnut were spread out with sticks and pulled out the chestnut.
  • 할아버지, 밤을 구워 주세요.
    Grandpa, roast the chestnuts, please.
    그래. 할아버지가 맛있게 구워 줄게.
    Yeah. i'll grill it deliciously for you.

🗣️ 发音, 活用: (밤ː)
📚 類別: 水果   讲解饮食  

Start

End


建筑 (43) 天气与季节 (101) 邀请与访问 (28) 查询路线 (20) 周末与假期 (47) 家庭活动(节日) (2) 地理信息 (138) 韩国生活 (16) 交换个人信息 (46) 多媒体 (47) 利用医院 (204) 法律 (42) 表达星期 (13) 大众文化 (82) 看电影 (105) 外表 (121) 爱情和婚姻 (28) 业余生活 (48) 健康 (155) 社会制度 (81) 讲解料理 (119) 文化比较 (78) 一天的生活 (11) 表达日期 (59) 文化差异 (47) 历史 (92) 职场生活 (197) 体育 (88) 气候 (53) 社会问题 (67)