🌟 정육 (正肉)

名词  

1. 힘줄이나 지방 덩어리가 섞여 있지 않고 살로만 된 쇠고기.

1. 全精牛肉: 不带筋或脂肪块的纯精肉的牛肉。

🗣️ 配例:
  • 최고급 정육.
    Top quality butcher.
  • 담백한 정육.
    Plain meat.
  • 부드러운 정육.
    Soft meat.
  • 정육 한 근.
    A muscle of meat.
  • 정육 부위.
    The butcher's part.
  • 정육을 맛보다.
    Taste the meat.
  • 정육을 취급하다.
    Handle meat.
  • 정육으로 요리하다.
    Cook with butcher.
  • 엄마는 정육 두 근을 사다가 쇠고기 장조림을 만들었다.
    Mom bought two sacks of meat and made beef braised in soy sauce.
  • 승규는 최고급 정육을 맛본 뒤로 웬만한 고기는 입에 차지 않았다.
    After seung-gyu tasted the finest meat, he could not eat any meat.
  • 왜 비계를 모두 발라내고 먹어?
    Why do you take off all the fat and eat it?
    지방을 제거한 정육만 먹으면 살이 덜 찌지 않을까 해서.
    I thought i'd gain less weight if i ate only lean meat.

🗣️ 发音, 活用: 정육 (정육) 정육이 (정유기) 정육도 (정육또) 정육만 (정융만)

Start

End

Start

End


周末与假期 (47) 职场生活 (197) 气候 (53) 表达方向 (70) 语言 (160) 家庭活动 (57) 一天的生活 (11) 表达时间 (82) 政治 (149) 表达星期 (13) 饮食文化 (104) 经济∙经营 (273) 文化比较 (78) 教育 (151) 打电话 (15) 交换个人信息 (46) 学校生活 (208) 天气与季节 (101) 叙述性格 (365) 点餐 (132) 哲学,伦理 (86) 利用公共机构(图书馆) (6) 演出与欣赏 (8) 艺术 (23) 利用公共机构 (59) 利用公共机构(邮局) (8) 表达情感、心情 (41) 邀请与访问 (28) 利用公共机构 (8) 利用医院 (204)