🌟 절임

名词  

1. 재료에 소금, 장, 식초, 설탕 등을 배어들게 하는 일. 또는 그렇게 한 음식.

1. 腌菜: 让食材中渗入盐、酱、醋、白糖等作料的烹饪方法;或指此法做成的食物。

🗣️ 配例:
  • 고추 절임.
    Pickled peppers.
  • 절임.
    No pickling.
  • 배추 절임.
    Cabbage pickles.
  • 양파 절임.
    Pickled onions.
  • 절임.
    Super pickled.
  • 절임 반찬.
    Pickled side dishes.
  • 절임을 만들다.
    Make pickles.
  • 절임을 하다.
    Pickle.
  • 오늘 반찬으로 나온 연근 식초 절임이 아삭아삭 너무 맛있었다.
    The lotus root vinegar pickled as a side dish today was so delicious.
  • 나는 양파에 물과 간장을 넣고 끓여서 맛있는 양파 절임을 만들었다.
    I boiled onions with water and soy sauce to make delicious pickled onions.
  • 김장을 하는 데 돈이 너무 많이 드는 것 같아.
    I think it costs too much to make kimchi.
    맞아, 올해는 절임 배추가 너무 비싸더라.
    Right, pickled cabbage was too expensive this year.

🗣️ 发音, 活用: 절임 (저림)

Start

End

Start

End


利用公共机构 (8) 表达方向 (70) 交换个人信息 (46) 叙述性格 (365) 心理 (191) 利用公共机构(图书馆) (6) 家庭活动(节日) (2) 健康 (155) 天气与季节 (101) 讲解料理 (119) 哲学,伦理 (86) 购物 (99) 经济∙经营 (273) 利用公共机构 (59) 饮食文化 (104) 文化差异 (47) 艺术 (76) 邀请与访问 (28) 法律 (42) 业余生活 (48) 职场生活 (197) 谈论失误经验 (28) 人际关系 (52) 一天的生活 (11) 讲解饮食 (78) 利用医院 (204) 兴趣 (103) 大众文化 (82) 致谢 (8) 大众文化 (52)