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☆☆☆   명사  

1. 둥글거나 둥글넓적하며 익기 전에는 떫지만 익으면 단맛이 나는 주황색 과일.

1. PERSIMMON: An orange-colored, round or roundish flat fruit, which is astringent when unripe but sweet when ripe.

🗣️ 용례:
  • Google translate 이 떨어지다.
    Dropped persimmon.
  • Google translate 이 떫다.
    The persimmon is bitter.
  • Google translate 이 열리다.
    The persimmon opens.
  • Google translate 이 익다.
    The persimmon ripens.
  • Google translate 을 따다.
    Pick persimmons.
  • Google translate 을 말리다.
    Dry persimmons.
  • Google translate 을 먹다.
    Eat persimmons.
  • Google translate 할아버지는 빨갛게 익은 을 직접 따서 우리에게 주셨다.
    Grandfather picked the red ripe persimmons himself and gave them to us.
  • Google translate 떫은 은 말려서 곶감을 만들면 떫은맛은 사라지고 단맛만 남게 된다.
    When you dry the bitter persimmons and make dried persimmons, the bitter taste disappears and only the sweet taste remains.
  • Google translate 넌 단단한 단감이 좋니, 아니면 말랑말랑한 홍시가 좋니?
    Do you prefer hard sweet persimmons or soft persimmons?
    Google translate 나는 어떤 이든 다 좋아해.
    I like any persimmon.

감: persimmon,かき【柿】,kaki, plaquemine,caqui,بيرسيمون,илжгэн чих,quả hồng,ลูกพลับ,buah kesemek, kesemek,хурма,柿子,

🗣️ 발음, 활용: (감ː)
📚 분류: 과일   음식 주문하기  

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