ㅈㄹ (
자리
)
: 사람이나 물건이 차지하고 있는 공간.
☆☆☆
명사
🌏 SPACE; PLACE: A space that is occupied by someone or something.
ㅈㄹ (
주로
)
: 기본이나 중심이 되게.
☆☆☆
부사
🌏 USUALLY: In a manner of serving as a basis or center.
ㅈㄹ (
종류
)
: 어떤 기준에 따라 여러 가지로 나눈 갈래.
☆☆☆
명사
🌏 KIND; SORT: One of many classes into which something is divided according to certain criteria.
ㅈㄹ (
재료
)
: 물건을 만드는 데 쓰이는 것.
☆☆☆
명사
🌏 MATERIAL; INGREDIENT: Something that is used to produce an item.
ㅈㄹ (
저런
)
: 상태, 모양, 성질 등이 저러한.
☆☆☆
관형사
🌏 THAT; THAT KIND OF: Being that way in terms of state, shape, nature, etc.
ㅈㄹ (
정리
)
: 흐트러지거나 어수선한 상태에 있는 것을 한데 모으거나 치움.
☆☆☆
명사
🌏 ORGANIZING: The act of gathering or clearing away dispersed or unorganized items.
ㅈㄹ (
자랑
)
: 자기 또는 자기와 관계있는 사람이나 물건이 남에게 칭찬을 받을 만한 것임을 드러내어 말하거나 뽐냄.
☆☆☆
명사
🌏 BOAST; BRAG; SHOWING OFF: Saying things about oneself or people or things related to oneself in order to show off.
ㅈㄹ (
진리
)
: 참된 이치. 또는 참된 도리.
☆☆
명사
🌏 TRUTH: True logic, or true reason.
ㅈㄹ (
진로
)
: 앞으로 나아갈 길.
☆☆
명사
🌏 COURSE: A path that one takes onward.
ㅈㄹ (
저리
)
: 저곳으로. 또는 저쪽으로.
☆☆
부사
🌏 AWAY: To that place, or in that direction.
ㅈㄹ (
조림
)
: 고기, 생선, 채소 등을 양념해서 국물이 거의 남지 않게 바짝 끓여 만든 음식.
☆☆
명사
🌏 BRAISED DISH: A dish made by seasoning meat, fish, vegetables, etc., and boiling them until the water is almost gone.
ㅈㄹ (
장르
)
: 문학이나 예술의 갈래나 분야.
☆☆
명사
🌏 GENRE: A kind or category of literary or artistic work.
ㅈㄹ (
자리
)
: 깔고 앉거나 눕기 위해 바닥에 까는 물건.
☆☆
명사
🌏 MAT: A thing spread on the floor on which one sits or lies.