1.
토마토를 갈아 졸인 것에 향료나 식초 등을 넣어서 만든 소스.
1.
TOMATO KETCHUP :
A kind of seasoning made by adding flavoring, vinegar, etc., to tomatoes, which have been crushed and boiled down.
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용례 :
토마토케첩 이 묻다.
Tomato ketchup buried.
토마토케첩 을 넣다.
Put tomato ketchup.
토마토케첩 을 만들다.
Make tomato ketchup.
토마토케첩 을 바르다.
Spread tomato ketchup.
토마토케첩 을 뿌리다.
Sprinkle tomato ketchup.
토마토케첩 을 짜다.
Squeeze tomato ketchup.
토마토케첩 을 찍다.
Dip tomato ketchup.
토마토케첩 을 치다.
Hit tomato ketchup.
아이들은 잘 구워진 소시지에 맛있는 토마토케첩 을 발라 먹었다.
The children ate well-done sausages with delicious tomato ketchup.
햄버거를 먹다가 빵 안에 뿌린 토마토케첩 이 흘러나와 옷에 묻었다.
While eating hamburgers, tomato ketchup that was sprinkled in the bread came out and was buried in the clothes.
♔
마지막으로 토마토케첩 을 위에다가 치면 완성이야.
Finally, hit the tomato ketchup on top and it's done.
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왜 계속 소스를 넣지 않나 했더니 마지막에 위에다 뿌리려고 그랬던 거구나.
I was wondering why you didn't keep putting sauce, and you were going to put it on top at the end.