🌟 만두피 (饅頭皮)

명사  

1. 만두의 겉껍질이 되는, 얇게 펴서 동그랗게 자른 밀가루 반죽.

1. DUMPLING SKIN: Flour dough kneaded and cut into a thin, round shape, which becomes the skin of a dumpling.

🗣️ 용례:
  • Google translate 얇은 만두피.
    Thin dumpling skin.
  • Google translate 만두피를 만들다.
    Make dumpling skin.
  • Google translate 만두피에 넣다.
    Put into dumpling skin.
  • Google translate 오늘 만든 만두를 삶았더니 만두피가 너무 얇아서 모두 터지고 말았다.
    When i boiled the dumplings i made today, they were so thin that they all burst.
  • Google translate 밀가루 때문에 만두피가 잘 붙지 않자 엄마는 만두피 가장자리에 물을 묻혀서 붙여 보라고 했다.
    When the dough didn't stick well because of the flour, my mother asked me to put water on the edge of the dumpling skin.
  • Google translate 만두피 만들기가 너무 어려워요.
    It's too hard to make dumpling skin.
    Google translate 밀가루 반죽을 계속 치댄 후에 좀 숙성을 시켜서 만들어야 해요.
    You have to keep kneading the dough and then ripening it.

만두피: dumpling skin,ギョーザのかわ【餃子の皮】。パオズのかわ【包子の皮】,,disco de empanada, disco de bollo,,баншны гурил,vỏ bánh bao, vỏ bánh màn thầu,แผ่นแป้งเกี๊ยว, แป้งห่อเกี๊ยว, แป้งเกี๊ยว,kulit dumpling,тесто для манду,饺子皮儿,

🗣️ 발음, 활용: 만두피 (만두피)

🌷 ㅁㄷㅍ: 초성 만두피

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