🌟 식초 (食醋)

☆☆☆   名词  

1. 원료를 발효시켜서 만드는 신맛이 나는 액체 조미료.

1. 食醋: 使原料发酵而成的有酸味的液体调料。

🗣️ 配例:
  • 사과 식초.
    Apple vinegar.
  • 식초 냄새.
    The smell of vinegar.
  • 식초를 넣다.
    Add vinegar.
  • 식초를 만들다.
    Make vinegar.
  • 식초를 치다.
    Slap vinegar.
  • 요리사는 과일즙과 식초를 섞어 새콤한 양념을 만들었다.
    The cook mixed fruit juice with vinegar to make a sour sauce.
  • 식초가 들어 있는 병을 열었더니 시큼한 냄새가 확 퍼졌다.
    When i opened the bottle of vinegar, the sour smell spread out.
  • 선생님, 요리가 거의 다 된 것 같은데 이제 어떻게 하면 되나요?
    Sir, i think the cooking is almost done. what should i do now?
    마지막으로 요리를 먹기 직전에 식초를 넣어 맛을 내세요.
    Taste it with vinegar just before you finish.
近义词 초(醋): 원료를 발효시켜서 만드는 신맛이 나는 액체 조미료.

🗣️ 发音, 活用: 식초 (식초)
📚 類別: 食材   点餐  


🗣️ 식초 (食醋) @ 释义

🗣️ 식초 (食醋) @ 配例

Start

End

Start

End


社会制度 (81) 气候 (53) 表达星期 (13) 讲解料理 (119) 叙述事件,事故,灾害 (43) 宗教 (43) 外表 (121) 教育 (151) 科学与技术 (91) 购物 (99) 利用公共机构 (8) 利用公共机构(图书馆) (6) 道歉 (7) 讲解饮食 (78) 韩国生活 (16) 体育 (88) 表达时间 (82) 建筑 (43) 爱情和婚姻 (28) 心理 (191) 地理信息 (138) 职业与前途 (130) 叙述性格 (365) 大众文化 (82) 致谢 (8) 交换个人信息 (46) 文化比较 (78) 天气与季节 (101) 点餐 (132) 叙述服装 (110)