🌟 수육 (수 肉)

名词  

1. 삶아서 물기를 빼고 썰어 놓은 고기.

1. 白切肉: 煮熟去掉水分之后切成片状的肉。

🗣️ 配例:
  • 돼지고기 수육.
    Pork boiled pork.
  • 수육 한 접시.
    A plate of boiled pork.
  • 수육을 먹다.
    Eat boiled pork.
  • 수육을 좋아하다.
    Loves boiled pork.
  • 수육을 주문하다.
    Order beef.
  • 승규와 지수는 술안주로 수육 한 접시를 시켰다.
    Seung-gyu and ji-su ordered a plate of boiled pork as a side dish for drinks.
  • 부드럽고 담백한 돼지고기 수육은 남녀노소가 좋아하는 음식이다.
    Soft and plain pork is a favorite food for men and women of all ages.
  • 오늘 저녁은 돼지고기 수육과 막걸리 어때?
    How about pork and rice wine tonight?
    부드러운 수육에 막걸리라니 듣기만 해도 군침이 넘어가는데요?
    Soft boiled pork and clogged? that makes my mouth water.

🗣️ 发音, 活用: 수육 (수육) 수육이 (수유기) 수육도 (수육또) 수육만 (수융만)

🗣️ 수육 (수 肉) @ 配例

Start

End

Start

End


讲解饮食 (78) 叙述事件,事故,灾害 (43) 一天的生活 (11) 邀请与访问 (28) 经济∙经营 (273) 业余生活 (48) 政治 (149) 道歉 (7) 科学与技术 (91) 利用公共机构 (8) 讲解料理 (119) 居住生活 (159) 文化差异 (47) 约定 (4) 人际关系 (52) 饮食文化 (104) 打招呼 (17) 社会问题 (67) 宗教 (43) 表达星期 (13) 哲学,伦理 (86) 社会制度 (81) 查询路线 (20) 演出与欣赏 (8) 地理信息 (138) 家庭活动(节日) (2) 家庭活动 (57) 叙述服装 (110) 历史 (92) 旅游 (98)