🌟 수육 (수 肉)

名詞  

1. 삶아서 물기를 빼고 썰어 놓은 고기.

1. スユク: ゆで肉:肉を蒸して水気をきった後、切っておいたもの。

🗣️ 用例:
  • 돼지고기 수육.
    Pork boiled pork.
  • 수육 한 접시.
    A plate of boiled pork.
  • 수육을 먹다.
    Eat boiled pork.
  • 수육을 좋아하다.
    Loves boiled pork.
  • 수육을 주문하다.
    Order beef.
  • 승규와 지수는 술안주로 수육 한 접시를 시켰다.
    Seung-gyu and ji-su ordered a plate of boiled pork as a side dish for drinks.
  • 부드럽고 담백한 돼지고기 수육은 남녀노소가 좋아하는 음식이다.
    Soft and plain pork is a favorite food for men and women of all ages.
  • 오늘 저녁은 돼지고기 수육과 막걸리 어때?
    How about pork and rice wine tonight?
    부드러운 수육에 막걸리라니 듣기만 해도 군침이 넘어가는데요?
    Soft boiled pork and clogged? that makes my mouth water.

🗣️ 発音, 活用形: 수육 (수육) 수육이 (수유기) 수육도 (수육또) 수육만 (수융만)

🗣️ 수육 (수 肉) @ 用例

Start

End

Start

End


社会制度 (81) 道探し (20) 心理 (191) 位置を表すこと (70) 映画鑑賞 (105) 一日の生活 (11) 外見を表すこと (97) 経済・経営 (273) 言葉 (160) 交通を利用すること (124) 挨拶すること (17) 食文化 (104) 旅行 (98) レジャー生活 (48) 環境問題 (226) 個人情報を交換すること (46) 料理を説明すること (119) お礼 (8) マスメディア (47) 家事 (48) 芸術 (76) 事件・事故・災害を表すこと (43) 公共機関を利用すること (59) 外見 (121) 住居生活 (159) 公共機関を利用すること(図書館) (6) 韓国生活 (16) 薬局を利用すること (10) 公共機関を利用すること(出入国管理所) (2) 公演と鑑賞 (8)