ㅅㅆ (
솜씨
)
: 손으로 무엇을 만들거나 다루는 재주.
☆☆
명사
🌏 SKILL; DEXTERITY: A talent of handling or making something with hands.
ㅅㅆ (
섭씨
)
: 물이 어는 온도를 0도로, 끓는 온도를 100도로 하고 그 사이를 100등분하여 온도를 재는 단위.
☆☆
명사
🌏 CELSIUS; CENTIGRADE: A unit of measuring the temperature by defining the freezing point of water at 0 degrees and the boiling point at 100 degrees and dividing the intervals by 100.
ㅅㅆ (
새싹
)
: 씨나 줄기 등에서 새로 나오는 잎.
☆
명사
🌏 SPROUT; SHOOT: A leaf newly coming out of a seed, stem, etc.
ㅅㅆ (
생쌀
)
: 익히지 않은 쌀.
명사
🌏 RAW RICE; UNCOOKED RICE: Rice that is uncooked.
ㅅㅆ (
성씨
)
: (높이는 말로) 사람 이름의 성.
명사
🌏 FAMILY NAME; LAST NAME: (polite form) One's last name.