🌟 조청 (造淸)

명사  

1. 묽게 고아서 굳지 않은 엿.

1. JOCHEONG: A grain or rice syrup made by boiling down yeot, traditional Korean rice candy, until it becomes in liquid form.

🗣️ 용례:
  • Google translate 조청 단지.
    Jocheong complex.
  • Google translate 조청이 굳다.
    The eaves are firm.
  • Google translate 조청을 넣다.
    Add grain syrup.
  • Google translate 조청을 먹다.
    Eat grain syrup.
  • Google translate 조청을 바르다.
    Apply grain syrup.
  • Google translate 조청에 찍다.
    Dip in grain syrup.
  • Google translate 나는 하얀 가래떡을 조청에 찍어 먹었다.
    I dipped white garaetteok in grain syrup.
  • Google translate 조청에 묻힌 강정에서는 단 냄새가 났다.
    Gangjeong, buried in the grain syrup, smelled sweet.
  • Google translate 할머니께서는 조청을 더 고아서 찐득찐득한 엿을 만드셨다.
    My grandmother made a thick taffy with more grain of grain.

조청: jocheong,みずあめ【水飴】。しるあめ【汁飴】,jocheong, sirop de riz ou de céréales,jocheong, melaza,جو تشونغ,шингэн ёд,jocheong; mạch nha dẻo,โชช็อง,sirup gandum,чочхон,糖稀,高果糖,人工蜂蜜,

🗣️ 발음, 활용: 조청 (조ː청)

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