🌟 만둣국 (饅頭 국)

名詞  

1. 만두를 넣고 끓인 국.

1. マンドゥクク: 餃子スープ:「マンドゥ(韓国風餃子)」をスープに入れて作った料理。

🗣️ 用例:
  • 뜨끈한 만둣국.
    Hot dumpling soup.
  • 만둣국 한 그릇.
    A bowl of dumpling soup.
  • 만둣국을 끓이다.
    Boil dumpling soup.
  • 만둣국을 만들다.
    Make dumpling soup.
  • 만둣국을 먹다.
    Eat dumpling soup.
  • 그 지방에서는 설날 아침에 떡을 넣은 만둣국을 끓여 먹는다.
    In that part of the country, people boil and eat dumpling soup with rice cakes in the morning of new year's day.
  • 어젯밤 회식으로 과음을 한 그들은 두부와 김치가 많이 들어간 만두를 넣은 만둣국을 점심으로 먹었다.
    After drinking too much for dinner last night, they had dumpling soup with tofu and dumplings with lots of kimchi for lunch.

🗣️ 発音, 活用形: 만둣국 (만두꾹) 만둣국 (만둗꾹) 만둣국이 (만두꾸기만둗꾸기) 만둣국도 (만두꾹또만둗꾹또) 만둣국만 (만두꿍만만둗꿍만)

🗣️ 만둣국 (饅頭 국) @ 用例

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