1.
긴 껍질에 흰색이나 분홍색, 또는 갈색의 길쭉하고 큰 콩이 들어 있는 식물. 또는 그 콩.
1.
KIDNEY BEANS :
A plant with long pea-pods containing large-sized, long beans colored white, pink or brown.
🗣️
용례 :
강낭콩 껍질.
The rind of a kidney bean.
강낭콩 줄기.
Stem of kidney beans.
강낭콩 을 까다.
Pick beans.
강낭콩 을 넣다.
Add kidney beans.
강낭콩 을 삶다.
Boil kidney beans.
강낭콩 을 수확하다.
Harvest kidney beans.
강낭콩 을 심다.
Plant kidney beans.
강낭콩 을 키우다.
Raising kidney beans.
어머니는 빨간 강낭콩 을 넣고 맛있는 콩밥을 지으셨다.
Mother put in red kidney beans and made delicious bean rice.
큼직한 강낭콩 이 알록달록 박혀 있는 떡이 맛있어 보였다.
The rice cake with large kidney beans in it looked delicious.
♔
아빠, 앞마당에 심은 강낭콩 은 언제 먹을 수 있어요?
Dad, when can i eat the kidney beans planted in the front yard?
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꼬투리가 노란색이 될 때까지 기다려야 한단다.
We have to wait until the pod turns yellow.