🌟 호박엿

명사  

1. 잘 여문 늙은 호박을 고아서 만든 엿.

1. HOBANGNYEOT: pumpkin taffy: A kind of taffy, or yeot in Korean, made by boiling a pumpkin that is fullly ripe.

🗣️ 용례:
  • 울릉도 호박엿.
    Ulleungdo pumpkin starch syrup.
  • 호박엿이 달다.
    Pumpkin starch syrup sweet.
  • 호박엿을 만들다.
    Make pumpkin starch syrup.
  • 호박엿을 먹다.
    Eat pumpkin starch syrup.
  • 호박엿을 물다.
    Bite the pumpkin starch syrup.
  • 호박엿을 사다.
    Buy pumpkin starch syrup.
  • 호박엿을 주다.
    Give pumpkin starch syrup.
  • 호박엿을 팔다.
    Sell pumpkin starch syrup.
  • 말랑말랑한 호박엿이 입 안에서 사르르 녹았다.
    Soft pumpkin starch syrup melted in my mouth.
  • 수험생 동생에게 시험을 잘 치라고 호박엿을 선물로 주었다.
    I gave pumpkin starch syrup as a gift to my brother, who was a test taker, to do well on the test.
  • 호박엿 안 먹어?
    Why don't you eat pumpkin starch syrup?
    달고 맛있기는 한데 이에 달라 붙어서요.
    It's sweet and tasty, but it sticks to it.

🗣️ 발음, 활용: 호박엿 (호ː방녇) 호박엿이 (호ː방녀시) 호박엿도 (호ː방녇또) 호박엿만 (호ː방년만)

🌷 ㅎㅂㅇ: 초성 호박엿

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