🌟 백설기 (白 설기)

名词  

1. 쌀가루를 불려서 찐 하얀 떡.

1. 白米蒸糕: 把米粉浸泡之后蒸出来的白色糕点。

🗣️ 配例:
  • 백설기를 돌리다.
    Spin the white snow flag.
  • 백설기를 만들다.
    Make snow white.
  • 백설기를 먹다.
    Eat white rice cake.
  • 백설기를 썰다.
    Cut white rice cake.
  • 백설기를 찌다.
    Steam white rice cake.
  • 갓 쪄 낸 백설기에서 김이 모락모락 났다.
    The freshly steamed white snowflake was steaming.
  • 어머니는 딸의 돌을 기념하기 위해 이웃 사람들에게 백설기를 돌렸다.
    The mother turned the white snow flag on her neighbors to celebrate her daughter's stone.
  • 유민이는 불린 멥쌀에 건포도, 콩 등 각종 고명을 함께 넣고 쪄서 백설기를 만들었다.
    Yu min made white rice by steaming it with raisins, beans, and other garnish.
  • 떡 중에 백설기를 가장 좋아하는 이유가 뭐야?
    Why do you like white rice cake the most?
    다른 재료 없이 멥쌀로만 쪄 내서 맛이 담백하거든.
    It's just plain steamed rice without any other ingredients.

🗣️ 发音, 活用: 백설기 (백썰기)

📚 Annotation: 어린아이의 백일이나 돌에 주로 먹는다.

Start

End

Start

End

Start

End


利用公共机构 (8) 周末与假期 (47) 介绍(自己) (52) 韩国生活 (16) 表达日期 (59) 地理信息 (138) 讲解饮食 (78) 大众文化 (82) 利用公共机构(邮局) (8) 购物 (99) 恋爱与结婚 (19) 艺术 (23) 家务 (48) 历史 (92) 爱情和婚姻 (28) 外表 (121) 媒体 (36) 道歉 (7) 环境问题 (226) 演出与欣赏 (8) 文化比较 (78) 宗教 (43) 利用公共机构(出入境管理局) (2) 兴趣 (103) 查询路线 (20) 社会制度 (81) 体育 (88) 邀请与访问 (28) 教育 (151) 约定 (4)