🌟

☆☆☆   名词  

1. 사람이나 동물의 몸에서 뼈를 둘러싸고 있는 부드러운 부분.

1. : 人或动物的身体中包裹着骨头的柔软部分。

🗣️ 配例:
  • 이 붙다.
    Gain weight.
  • 이 빠지다.
    Lose weight.
  • 이 오르다.
    Gain in flesh.
  • 이 찌다.
    Gain weight.
  • 을 빼다.
    Lose weight.
  • 아기는 이 포동포동하게 올라 있었다.
    The baby was plump.
  • 초원에서는 사자들이 얼룩말을 사냥한 후 을 뜯어 먹고 있었다.
    In the meadow, lions were eating flesh after hunting zebras.
  • 요새 이 확 찐 거 있지?
    You know, i've gained a lot of weight lately, right?
    매일 먹기만 하고 운동은 안 하니까 그렇지.
    Because you eat every day and don't exercise.

2. 조개나 게 등에서 껍데기나 다리 속에 있는 연한 부분.

2. : 贝类及蟹等壳或腿内部的柔软部分。

🗣️ 配例:
  • 이 오르다.
    Gain in flesh.
  • 이 차다.
    Chilling.
  • 가판대에는 이 오른 새우가 놓여 있었다.
    On the stand was a fat shrimp.
  • 우리는 조개껍데기에서 을 떼어낸 후 구워 먹었다.
    We took the flesh off the shells and grilled them.
  • 이 대게는 내가 직접 수산물 시장에 가서 사 온 거야.
    This snow crab is something i bought myself at the fish market.
    이야, 속에 이 꽉 찬 게 아주 맛있겠는데?
    Wow, it looks like you're full of flesh.

3. 과일이나 식물의 껍질 속에 있는, 씨를 뺀 나머지 부분.

3. 果肉果瓤: 果实或植物外皮里面的、 籽以外的部分。

🗣️ 配例:
  • 을 먹다.
    Eat flesh.
  • 을 바르다.
    Apply flesh.
  • 나는 사과 껍질을 깎아서 만 발라 먹었다.
    I peeled an apple and ate it only with flesh.
  • 어머니는 우엉의 껍질을 벗긴 후 을 끓는 물에 살짝 데쳤다.
    Mother peeled the owl and slightly blanched the flesh in boiling water.
  • 참외는 씨가 맛있는데 넌 왜 씨는 다 발라내고 만 먹어?
    Oriental melon has good seeds, but why do you only eat meat after you remove them?
    난 씨보다 부분이 더 맛있더라.
    I like the meat better than the seeds.

4. 사람이나 동물의 살가죽 겉면.

4. 皮肤: 人或动物的外皮表面。

🗣️ 配例:
  • 이 곱다.
    The flesh is fine.
  • 이 타다.
    Burn flesh.
  • 이 희다.
    The flesh is white.
  • 을 태우다.
    Burn the flesh.
  • 그녀의 은 희고 부드러웠다.
    Her flesh was white and tender.
  • 유리 조각에 발바닥을 찔리는 바람에 이 찢어지고 피가 흘렀다.
    A piece of glass pierced the soles of his feet, and the flesh was torn and blood flowed.
  • 안 본 사이에 얼굴이 시커멓게 그을렸네?
    Your face is tanned while you haven't seen it.
    응, 해수욕장에 놀러 갔다 왔더니 이 다 탔어.
    Yes, i got tanned after going to the beach.

5. 동물이나 생선에서 기름기, 힘줄, 뼈 등을 뺀 나머지 부분.

5. 瘦肉精肉: 动物或鱼肉中除去皮脂、 筋和骨头后等所剩的部分。

🗣️ 配例:
  • 을 바르다.
    Apply flesh.
  • 쇠고기의 은 육회나 조림 등에 자주 사용된다.
    The meat of beef is often used in raw beef or boiled beef.
  • 나는 생선의 가시를 발라낸 후 만 떼어서 그의 입에 넣어 주었다.
    I removed the fish's thorns and put them in his mouth only by the flesh.
  • 그 요리사는 아이들이 먹기 좋도록 닭고기의 만 발라내 요리를 했다.
    The cook cooked only the flesh of the chicken for the children to eat.
  • 고기 먹은 걸 보니 넌 깨끗이 안 먹네.
    You don't eat meat clean.
    만 발라 먹거든.
    I only eat flesh.
近义词 살코기: 힘줄이나 지방 덩어리가 섞여 있지 않고 살로만 된 고기.

🗣️ 发音, 活用: ()
📚 類別: 身体部位   看电影  

Start

End


兴趣 (103) 恋爱与结婚 (19) 居住生活 (159) 利用公共机构(出入境管理局) (2) 讲解料理 (119) 语言 (160) 邀请与访问 (28) 打电话 (15) 地理信息 (138) 叙述事件,事故,灾害 (43) 气候 (53) 表达日期 (59) 宗教 (43) 社会问题 (67) 旅游 (98) 健康 (155) 表达星期 (13) 经济∙经营 (273) 讲解饮食 (78) 建筑 (43) 查询路线 (20) 历史 (92) 教育 (151) 表达时间 (82) 叙述性格 (365) 职业与前途 (130) 媒体 (36) 文化差异 (47) 家务 (48) 叙述外貌 (97)