🌟 풋나물

명사  

1. 봄에 새로 난 나무나 풀의 연한 싹으로 만든 나물.

1. YOUNG HERBS: A dish of potherbs, made with newly-grown, tender sprouts from trees or grass in spring.

🗣️ 용례:
  • Google translate 풋나물 반찬.
    A side dish of green vegetables.
  • Google translate 풋나물을 넣다.
    Put green vegetables.
  • Google translate 풋나물을 삶다.
    Boil the green vegetables.
  • Google translate 풋나물을 캐다.
    Dig green vegetables.
  • Google translate 풋나물을 팔다.
    Sell green vegetables.
  • Google translate 보리밥에 풋나물을 넣고 고추장으로 비벼 먹었다.
    I put green vegetables in barley rice and mixed them with red pepper paste.
  • Google translate 봄이 되면 어머니는 항상 풋나물 반찬을 보내 주셨다.
    My mother always sent me a side dish of green vegetables in spring.
  • Google translate 할머니 어디 가셨니?
    Where's grandma?
    Google translate 뒷산에 풋나물 캐러 가셨어요.
    He went to the mountain in the back to dig for green sprouts.

풋나물: young herbs,,,hierbas jóvenes,عشب طازج,нялх ногоо,món rau mầm,ผักสดอ่อน, ยอดผักอ่อน,,съедобные травы,嫩山菜,嫩野菜,新鲜青菜,

🗣️ 발음, 활용: 풋나물 (푼나물)

🌷 ㅍㄴㅁ: 초성 풋나물

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