🌟 장조림 (醬 조림)

名詞  

1. 간장에다 고기를 넣고 조린 반찬.

1. チャンジョリム: 醤油に肉を入れて煮つけた総菜。

🗣️ 用例:
  • 돼지고기 장조림.
    Braised pork.
  • 쇠고기 장조림.
    Beef braised in soy sauce.
  • 장조림 고기.
    Jangjorim meat.
  • 장조림을 만들다.
    Make soy sauce.
  • 장조림을 먹다.
    Eat soy sauce.
  • 이번에 만든 장조림은 고기에 간장이 잘 안 배서 싱겁다.
    The stew is bland because the meat is not so full of soy sauce.
  • 엄마는 밥 반찬으로 소고기와 계란으로 만든 장조림을 자주 해 주셨다.
    Mother often made soy sauce made of beef and eggs as a side dish for rice.
  • 와, 반찬으로 장조림 싸 왔네?
    Wow, you brought soy sauce for the side dishes?
    응, 먹어 봐. 고기가 질기지 않고 맛있어.
    Yeah, try it. the meat is not tough and delicious.

🗣️ 発音, 活用形: 장조림 (장ː조림)

🗣️ 장조림 (醬 조림) @ 用例

Start

End

Start

End

Start

End


電話すること (15) 職業と進路 (130) 公演と鑑賞 (8) 家族行事 (57) 学校生活 (208) 謝ること (7) 家事 (48) 曜日を表すこと (13) 薬局を利用すること (10) 旅行 (98) 挨拶すること (17) 趣味 (103) 週末および休み (47) 経済・経営 (273) お礼 (8) 職場生活 (197) 恋愛と結婚 (28) 哲学・倫理 (86) マスコミ (36) 日付を表すこと (59) 公共機関を利用すること (59) 公共機関を利用すること(出入国管理所) (2) 事件・事故・災害を表すこと (43) 公共機関を利用すること(図書館) (6) 感情/気分を表すこと (41) 一日の生活 (11) 韓国生活 (16) 言葉 (160) 健康 (155) 時間を表すこと (82)