🌟

名词  

1. 무엇을 자르거나 깎는 데 쓰는 가위나 칼 등의 도구에서 가장 얇고 날카로운 부분.

1. : 切东西或削东西时用的剪刀或刀等道具上,最薄最尖锐的部分。

🗣️ 配例:
  • 도끼 .
    Axe blade.
  • 가위의 .
    Scissors day.
  • 이 날카롭다.
    Sharp edge.
  • 이 무디다.
    The blade is blunt.
  • 이 잘 들다.
    The weather is fine.
  • 을 갈다.
    Sharpen the blade.
  • 나는 아직 칼 사용이 익숙하지 않아서 이 좀 무딘 칼이 쓰기 편하다.
    I'm not used to using a knife yet, so it's easier for a blunt blade to use.
  • 엄마가 이 가위는 이 너무 날카로워서 위험하다면서 못 쓰게 하셨다.
    My mom said these scissors were too sharp to use, saying they were dangerous.
  • 이 잘 안 들어서 고기 자르기가 어렵네.
    It's hard to cut the meat because of the bad weather.
    칼을 갈 때가 되었나 봐요.
    I think it's time to sharpen the knife.

🗣️ 发音, 活用: ()

Start

End


约定 (4) 查询路线 (20) 心理 (191) 语言 (160) 家庭活动(节日) (2) 表达日期 (59) 打电话 (15) 叙述服装 (110) 利用公共机构(出入境管理局) (2) 媒体 (36) 看电影 (105) 介绍(自己) (52) 利用交通 (124) 家务 (48) 职业与前途 (130) 讲解料理 (119) 艺术 (23) 宗教 (43) 社会制度 (81) 体育 (88) 经济∙经营 (273) 恋爱与结婚 (19) 教育 (151) 叙述性格 (365) 韩国生活 (16) 文化比较 (78) 兴趣 (103) 购物 (99) 气候 (53) 点餐 (132)