🌟 닭고기

☆☆☆   名词  

1. 음식으로 먹는 닭의 살.

1. 鸡肉: 可食用的鸡的肉。

🗣️ 配例:
  • 닭고기 살.
    Chicken flesh.
  • 닭고기 요리.
    Chicken dishes.
  • 닭고기 튀김.
    Fried chicken.
  • 닭고기를 굽다.
    Roast chicken.
  • 닭고기를 볶다.
    Stir-fry chicken.
  • 닭고기로 만들다.
    Made of chicken.
  • 닭고기를 먹다.
    Eat chicken.
  • 나는 친구들과 함께 통닭집에서 닭고기를 먹었다.
    I ate chicken with my friends at the whole chicken restaurant.
  • 어머니는 신선한 닭고기로 먹음직스러운 삼계탕을 끓이셨다.
    My mother boiled samgyetang which was appetizing with fresh chicken.
  • 닭고기가 어느 정도 익으면 갖은 양념을 넣고 더 끓이세요.
    When the chicken is cooked to a certain extent, add all the spices and bring to a boil.
    네. 이제 곧 맛있는 닭 요리가 완성되겠네요.
    Yes. we'll have a delicious chicken ready soon.

🗣️ 发音, 活用: 닭고기 (닥꼬기)
📚 類別: 食材   点餐  


🗣️ 닭고기 @ 释义

🗣️ 닭고기 @ 配例

Start

End

Start

End

Start

End


哲学,伦理 (86) 外表 (121) 介绍(自己) (52) 演出与欣赏 (8) 法律 (42) 利用公共机构(邮局) (8) 家庭活动(节日) (2) 业余生活 (48) 地理信息 (138) 利用医院 (204) 兴趣 (103) 环境问题 (226) 利用公共机构 (8) 家务 (48) 职场生活 (197) 叙述外貌 (97) 打招呼 (17) 讲解料理 (119) 居住生活 (159) 讲解饮食 (78) 教育 (151) 心理 (191) 叙述服装 (110) 叙述事件,事故,灾害 (43) 建筑 (43) 点餐 (132) 职业与前途 (130) 致谢 (8) 社会制度 (81) 历史 (92)