🌟

☆☆☆   名词  

1. 둥글거나 둥글넓적하며 익기 전에는 떫지만 익으면 단맛이 나는 주황색 과일.

1. 柿子: 圆形或扁圆形的橘黄色水果,成熟前味涩,成熟后味甜。

🗣️ 配例:
  • 이 떨어지다.
    Dropped persimmon.
  • 이 떫다.
    The persimmon is bitter.
  • 이 열리다.
    The persimmon opens.
  • 이 익다.
    The persimmon ripens.
  • 을 따다.
    Pick persimmons.
  • 을 말리다.
    Dry persimmons.
  • 을 먹다.
    Eat persimmons.
  • 할아버지는 빨갛게 익은 을 직접 따서 우리에게 주셨다.
    Grandfather picked the red ripe persimmons himself and gave them to us.
  • 떫은 은 말려서 곶감을 만들면 떫은맛은 사라지고 단맛만 남게 된다.
    When you dry the bitter persimmons and make dried persimmons, the bitter taste disappears and only the sweet taste remains.
  • 넌 단단한 단감이 좋니, 아니면 말랑말랑한 홍시가 좋니?
    Do you prefer hard sweet persimmons or soft persimmons?
    나는 어떤 이든 다 좋아해.
    I like any persimmon.

🗣️ 发音, 活用: (감ː)
📚 類別: 水果   点餐  

Start

End


业余生活 (48) 利用交通 (124) 表达情感、心情 (41) 媒体 (36) 旅游 (98) 职业与前途 (130) 职场生活 (197) 利用公共机构 (59) 表达方向 (70) 宗教 (43) 利用公共机构 (8) 心理 (191) 邀请与访问 (28) 交换个人信息 (46) 道歉 (7) 教育 (151) 文化差异 (47) 讲解饮食 (78) 艺术 (23) 社会问题 (67) 气候 (53) 叙述外貌 (97) 历史 (92) 利用公共机构(图书馆) (6) 恋爱与结婚 (19) 家庭活动(节日) (2) 介绍(自己) (52) 法律 (42) 致谢 (8) 地理信息 (138)