🌟 정육점 (精肉店)

☆☆   名詞  

1. 쇠고기, 돼지고기 등의 고기를 파는 가게.

1. にくや肉屋: 牛、豚などの肉を売る店。

🗣️ 用例:
  • 동네 정육점.
    The neighborhood butcher.
  • 정육점 주인.
    A butcher.
  • 정육점 직원.
    A butcher.
  • 정육점의 고기.
    Meat from a butcher's shop.
  • 정육점에 가다.
    Go to the butcher's.
  • 정육점에 들르다.
    Stop at a butcher's.
  • 우리 정육점에서 파는 쇠고기는 모두 국내산이다.
    All the beef we sell in our butcher shop is domestic.
  • 어머니는 정육점에서 저녁에 먹을 삼겹살을 사 오셨다.
    Mother bought pork belly for dinner at the butcher's.
  • 지수야, 요 앞 정육점에 가서 돼지고기 안심 한 근만 사 올래?
    Jisoo, can you go to the butcher's right up here and get some pork tenderloin?
    네, 엄마. 금방 다녀올게요.
    Yes, mom. i'll be right back.

🗣️ 発音, 活用形: 정육점 (정육쩜)
📚 カテゴリー: 経済活動の場所   料理を説明すること  

🗣️ 정육점 (精肉店) @ 用例

Start

End

Start

End

Start

End


芸術 (76) 失敗話をすること (28) 政治 (149) 外見 (121) マスコミ (36) 天気と季節 (101) 一日の生活 (11) スポーツ (88) 買い物 (99) 社会問題 (67) 服装を表すこと (110) 科学と技術 (91) 事件・事故・災害を表すこと (43) 食べ物を注文すること (132) 病院を利用すること (204) 旅行 (98) 人間関係 (255) 健康 (155) 恋愛と結婚 (28) 経済・経営 (273) 時間を表すこと (82) 気候 (53) 職業と進路 (130) 心理 (191) 公演と鑑賞 (8) 位置を表すこと (70) 学校生活 (208) 韓国生活 (16) 交通を利用すること (124) 教育 (151)