🌟 찜통

名詞  

1. 뜨거운 김으로 음식을 찌는 조리 기구.

1. むしき蒸し器: 湯気を利用して食材料を蒸す調理道具。

🗣️ 用例:
  • 찜통에 넣다.
    Put in a steamer.
  • 찜통에 찌다.
    Steam in a steamer.
  • 주방장이 호박을 반으로 자른 후 찜통에 넣고 쪘다.
    The chef cut the pumpkin in half and put it in a steamer and steamed it.
  • 찜통에서 막 꺼낸 고구마는 손으로 집을 수 없을 정도로 뜨거웠다.
    The sweet potato, just taken out of the steamer, was so hot that i couldn't pick it up by hand.
  • 뜨거운 김이 피어오르는 찜통 안에는 만두가 먹음직스럽게 놓여 있었다.
    Inside the steaming steaming steaming steamer, dumplings lay appetizingly.
  • 엄마, 찜통으로 뭘 하려고요?
    Mom, what are you going to do with the steamer?
    응, 떡을 찌려고.
    Yes, to steam the rice cake.

🗣️ 発音, 活用形: 찜통 (찜통)

🗣️ 찜통 @ 用例

Start

End

Start

End


科学と技術 (91) 歴史 (92) 職業と進路 (130) 天気と季節 (101) 家事 (48) 外見 (121) 家族紹介 (41) 個人情報を交換すること (46) 道探し (20) 約束すること (4) 人間関係 (52) 建築 (43) 言葉 (160) 買い物 (99) 教育 (151) 気候 (53) 芸術 (76) 服装を表すこと (110) 社会制度 (81) 大衆文化 (52) 哲学・倫理 (86) 人間関係 (255) 時間を表すこと (82) 病院を利用すること (204) 食べ物を注文すること (132) 法律 (42) 招待と訪問 (28) 料理を説明すること (119) 性格を表すこと (365) 公共機関を利用すること(郵便局) (8)