🌟 현미 (玄米)

名詞  

1. 벼의 겉껍질만 벗겨 낸, 누르스름한 쌀.

1. げんまい玄米: もみ殻を取り除いただけの、薄い黄色の米。

🗣️ 用例:
  • 누런 현미.
    Yellow brown rice.
  • 현미 잡곡밥.
    Brown rice mixed with rice.
  • 현미 찹쌀.
    Brown rice glutinous rice.
  • 현미를 넣다.
    Add rice.
  • 현미를 찧다.
    Crack rice.
  • 현미로 밥하다.
    To cook with rice.
  • 어머니는 아픈 딸을 위해 여러 잡곡과 현미를 갈아서 죽을 끓였다.
    Mother boiled porridge for her sick daughter by grinding several grains and rice.
  • 우리 가족은 건강을 생각하여 백미에 현미를 섞어서 밥을 짓는다.
    My family mixes rice with white rice for health.
  • 백미보다는 현미가 건강에 좋다면서?
    I heard that rice is healthier than white rice.
    응. 현미를 먹으면 몸 안의 나쁜 물질이 빠진대.
    Yeah. if you eat hyunmi, bad substances in your body will disappear.
参考語 백미(白米): 흰 쌀.

🗣️ 発音, 活用形: 현미 (현미)

🗣️ 현미 (玄米) @ 用例

Start

End

Start

End


経済・経営 (273) 社会問題 (67) 感情/気分を表すこと (41) 服装を表すこと (110) 教育 (151) 公共機関を利用すること (8) 公共機関を利用すること(郵便局) (8) 学校生活 (208) 大衆文化 (82) 心理 (191) 政治 (149) 一日の生活 (11) 病院を利用すること (204) 料理を説明すること (119) 恋愛と結婚 (19) 公共機関を利用すること (59) 日付を表すこと (59) 文化の比較 (78) 社会制度 (81) 趣味 (103) 人間関係 (255) 宗教 (43) 曜日を表すこと (13) 電話すること (15) 建築 (43) 芸術 (76) 性格を表すこと (365) 映画鑑賞 (105) 気候 (53) 人間関係 (52)