🌟 반죽

☆☆   名词  

1. 가루에 물을 넣고 섞어 개어 놓음. 또는 그렇게 한 것.

1. : 在面粉里放水搅拌调匀;或指那样做。

🗣️ 配例:
  • 밀가루 반죽.
    Flour dough.
  • 반죽이 되다.
    Be kneaded.
  • 반죽을 개다.
    Fold the dough.
  • 반죽을 만들다.
    Make dough.
  • 반죽을 치다.
    Knead dough.
  • 반죽을 하다.
    Make dough.
  • 밀가루로 반죽을 만들 때 녹차를 넣으면 소화에 도움이 된다고 한다.
    It is said that green tea is helpful for digestion when making dough with flour.
  • 송편은 쌀가루를 뜨거운 물로 반죽을 하여 속을 넣고 예쁜 모양으로 빚어 찐 음식이다.
    Songpyeon is a food that is steamed by kneading rice flour with hot water and making a pretty shape with filling.
  • 밀가루 반죽이 너무 질어서 덩어리지지 않아요.
    The dough is too hard to lump.
    밀가루를 더 넣어 보렴.
    Add more flour.

2. 여러 가지가 뒤섞여 있는 것.

2. 混合: 多种东西掺杂在一起。

🗣️ 配例:
  • 재료 반죽.
    Material dough.
  • 반죽이 되다.
    Be kneaded.
  • 아이는 눈물, 콧물로 반죽이 된 얼굴로 엄마를 쳐다보았다.
    The child looked at his mother with a face kneaded with tears, runny nose.
  • 내 마음속의 감정들이 뒤죽박죽 반죽이 되어 버려 나도 내 마음을 알 수 없었다.
    The feelings in my heart were all mixed up, and i could not know my heart.
  • 이 요리는 안 어울리는 재료들이 반죽이 되어서 이상한 맛이 나.
    This dish tastes strange because the ingredients that don't match are kneaded.
    내가 재료를 너무 많이 넣었군.
    I put in too much material.

🗣️ 发音, 活用: 반죽 (반죽) 반죽이 (반주기) 반죽도 (반죽또) 반죽만 (반중만)
📚 派生词: 반죽하다: 가루에 물을 넣고 섞어 개어 놓다.
📚 類別: 讲解料理  


🗣️ 반죽 @ 释义

🗣️ 반죽 @ 配例

Start

End

Start

End


体育 (88) 表达方向 (70) 叙述服装 (110) 经济∙经营 (273) 家务 (48) 环境问题 (226) 点餐 (132) 介绍(自己) (52) 叙述性格 (365) 利用交通 (124) 表达时间 (82) 气候 (53) 约定 (4) 学校生活 (208) 大众文化 (82) 表达星期 (13) 历史 (92) 表达情感、心情 (41) 利用公共机构(邮局) (8) 多媒体 (47) 看电影 (105) 外表 (121) 致谢 (8) 韩国生活 (16) 兴趣 (103) 邀请与访问 (28) 健康 (155) 购物 (99) 利用公共机构(出入境管理局) (2) 一天的生活 (11)