🌟

☆☆   名词  

1. 볶으면 고소한 맛과 냄새가 나서 음식의 맛을 내기 위해 넣거나 기름을 짜서 먹는 노란빛의 씨앗.

1. 芝麻: 一种炒过以后味道和气味很香的黄色种子,用作调味剂或榨食用油。

🗣️ 配例:
  • 냄새.
    Sesame smell.
  • 가 고소하다.
    Sesame is suing.
  • 를 볶다.
    Stir-fry sesame seeds.
  • 를 뿌리다.
    Sprinkle sesame seeds.
  • 를 재배하다.
    Grow sesame seeds.
  • 아주머니는 비빔밥 위에 먹음직스럽게 를 살짝 뿌렸다.
    The aunt sprinkled sesame seeds on top of the bibimbap.
  • 솥뚜껑 위에서 를 볶자 고소한 냄새가 온 집 안에 진동하였다.
    When the sesame seeds were roasted on the lid of the pot, the smell of savory vibrated throughout the house.
  • 이 참기름은 가게에서 파는 것보다 더 고소하네요.
    This sesame oil is more savory than it is sold in stores.
    그렇죠? 저희 할머니께서 직접 재배한 로 짠 기름이랍니다.
    Right? it's sesame oil that my grandmother grew herself.

🗣️ 发音, 活用: ()
📚 類別: 食材   讲解料理  

Start

End


科学与技术 (91) 社会制度 (81) 利用公共机构(图书馆) (6) 恋爱与结婚 (19) 媒体 (36) 表达情感、心情 (41) 打招呼 (17) 利用药店 (10) 周末与假期 (47) 讲解饮食 (78) 宗教 (43) 兴趣 (103) 演出与欣赏 (8) 法律 (42) 叙述性格 (365) 利用公共机构 (59) 叙述外貌 (97) 介绍(自己) (52) 居住生活 (159) 叙述事件,事故,灾害 (43) 表达日期 (59) 哲学,伦理 (86) 利用交通 (124) 看电影 (105) 学校生活 (208) 业余生活 (48) 多媒体 (47) 购物 (99) 建筑 (43) 大众文化 (52)