🌟 쇠고기

☆☆   Nom  

1. 소의 고기.

1. (VIANDE DE) BŒUF: Viande du bœuf.

🗣️ Exemple(s):
  • 국산 쇠고기.
    Korean beef.
  • 수입 쇠고기.
    Imported beef.
  • 쇠고기 한 근.
    A root of beef.
  • 쇠고기 덩어리.
    Beef lump.
  • 쇠고기 반찬.
    Beef side dishes.
  • 쇠고기가 익다.
    Beef ripens.
  • 쇠고기를 굽다.
    Roast beef.
  • 쇠고기를 끓이다.
    Boil beef.
  • 쇠고기를 넣다.
    Add beef.
  • 쇠고기를 다지다.
    Mince beef.
  • 쇠고기를 사다.
    Buy beef.
  • 쇠고기를 먹다.
    Eat beef.
  • 쇠고기를 볶다.
    Stir-fry beef.
  • 쇠고기를 취급하다.
    Handle beef.
  • 쇠고기를 팔다.
    Sell beef.
  • 쇠고기로 만들다.
    Make of beef.
  • 쇠고기로 요리하다.
    Cooked with beef.
  • 어머니는 특별히 쇠고기 반찬을 점심 도시락에 싸 주셨다.
    Mother specially packed the beef side dishes in the lunch box.
  • 지수는 어머니 생신 때 쇠고기를 넣은 미역국을 끓여 드렸다.
    Jisoo cooked seaweed soup with beef for her mother's birthday.
  • 우리 할머니는 위가 약해 다른 고기는 안 드시고 부드러운 쇠고기만 드신다.
    My grandmother has a weak stomach, so she doesn't eat any other meat but only soft beef.
Synonyme(s) 소고기: 소의 고기.

🗣️ Prononciation, Déclinaison: 쇠고기 (쇠ː고기) 쇠고기 (쉐ː고기)
📚 Catégorie: Ingrédients   Parler d'un plat  


🗣️ 쇠고기 @ Définition(s)

🗣️ 쇠고기 @ Exemple(s)

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