🌟 콩자반

名詞  

1. 볶거나 삶아서 익힌 콩을 기름, 깨, 물엿 등과 함께 간장에 넣고 조린 반찬.

1. にまめ煮豆: 炒めたり茹でた豆に油、胡麻、水飴、醤油などの味付けをして煮たおかず。

🗣️ 用例:
  • 콩자반 반찬.
    Soybean-sauce side dishes.
  • 콩자반을 만들다.
    Make a beanstalk.
  • 콩자반을 먹다.
    Eat bean-jaban.
  • 콩자반을 좋아하다.
    Like bean-jaban.
  • 콩자반은 간장의 짠맛과 물엿의 단맛이 어우러져 풍미가 좋다.
    Soybean jjaban has a good flavor, combining the salty taste of soy sauce with the sweet taste of starch syrup.
  • 콩을 싫어하는 승규는 콩밥에 있는 콩은 골라내고, 콩자반도 안 먹는다.
    Seung-gyu, who hates beans, picks out the beans from the rice, and doesn't even eat the beans.
  • 영양가가 높고 만들기도 쉬운 반찬에는 어떤 것이 있을까요?
    What side dishes are nutritious and easy to make?
    아이들 입맛에도 좋고 영양도 풍부한 콩자반이 있지요.
    There's a nutritious bean-jaban that's good for kids.

🗣️ 発音, 活用形: 콩자반 (콩자반)

Start

End

Start

End

Start

End


趣味 (103) 公共機関を利用すること(郵便局) (8) 人間関係 (255) 政治 (149) 歴史 (92) 家族行事 (57) マスコミ (36) 交通を利用すること (124) 日付を表すこと (59) 映画鑑賞 (105) 恋愛と結婚 (19) 食文化 (104) レジャー生活 (48) 科学と技術 (91) 環境問題 (226) 文化の比較 (78) 韓国生活 (16) 社会制度 (81) 薬局を利用すること (10) 言葉 (160) 自己紹介 (52) 学校生活 (208) 建築 (43) 大衆文化 (52) 家族行事(節句) (2) 料理を説明すること (119) 住居生活 (159) 芸術 (76) 職場生活 (197) 事件・事故・災害を表すこと (43)