🌟 파슬리 (parsley)

名詞  

1. 향기가 나며 주로 서양 요리에 사용되는, 잎이 매우 작은 식물.

1. パセリ: 主に西洋料理に用いる、葉が非常に小さくて特有の香りがする植物。

🗣️ 用例:
  • 향긋한 파슬리.
    Scented parsley.
  • 파슬리 가루.
    Parsley powder.
  • 파슬리가 시들시들하다.
    Parsley wither.
  • 파슬리를 먹다.
    Eat parsley.
  • 파슬리로 장식하다.
    Decorated with parsley.
  • 알맞게 익은 스테이크를 접시에 담은 뒤 초록색 파슬리로 장식하면 요리가 완성된다.
    Place a properly cooked steak on a plate and decorate it with green parsley to complete the dish.
  • 우리들은 파슬리 가루가 뿌려진 마늘빵을 먹으며 음식이 나오기를 기다렸다.
    We waited for food to come out, eating garlic bread sprinkled with parsley.
  • 파슬리는 요리에 곁들일 때에만 쓰이나요?
    Is parsley used only for cooking?
    아니요. 셀러리와 함께 갈아서 주스로 마셔도 건강에 아주 좋아요.
    No. grind it with celery and drink it with juice is very good for your health.

Start

End

Start

End

Start

End


家族行事(節句) (2) 一日の生活 (11) 道探し (20) 人間関係 (255) 法律 (42) 招待と訪問 (28) 韓国生活 (16) 自己紹介 (52) 歴史 (92) 週末および休み (47) 天気と季節 (101) 大衆文化 (52) 電話すること (15) 公共機関を利用すること (59) 公演と鑑賞 (8) 食べ物を説明すること (78) 約束すること (4) 言葉 (160) マスコミ (36) 事件・事故・災害を表すこと (43) 公共機関を利用すること(出入国管理所) (2) 建築 (43) 服装を表すこと (110) 謝ること (7) 気候 (53) 外見 (121) 趣味 (103) 病院を利用すること (204) 地理情報 (138) 経済・経営 (273)