🌟 한치

名詞  

1. 몸이 가늘고 길며 뒤 끝에 마름모 모양의 지느러미가 있고 다리가 짧은, 오징어의 한 종류.

1. やりいか槍烏賊: 胴体は細長く、菱形のひれと短い足をもつ、イカの一種。

🗣️ 用例:
  • 싱싱한 한치.
    Fresh hanchi.
  • 마른 한치.
    A dried cuttlefish.
  • 한치 회.
    Hanchi sashimi.
  • 한치 구이.
    Grilled hanchi.
  • 한치 요리.
    A dish of cuttlefish.
  • 한치를 먹다.
    Take a bite.
  • 한치를 잡다.
    Hold a grudge.
  • 형은 술 한 잔에 마른 한치를 죽 찢어서 입에 넣었다.
    My brother tore up a dried hanchi for a drink and put it in his mouth.
  • 아주머니는 싱싱한 한치 두 마리를 회를 쳐서 접시에 내주셨다.
    The aunt made two fresh cuttlefish of sashimi and gave them to a plate.
  • 엄마, 이 오징어는 왜 이렇게 작고 다리가 짧아요?
    Mom, why is this squid so small and its legs so short?
    이건 오징어가 아니라 한치야.
    This isn't squid, it's hanchi.

🗣️ 発音, 活用形: 한치 (한치)

Start

End

Start

End


外見 (121) 家族紹介 (41) 芸術 (76) 恋愛と結婚 (28) 病院を利用すること (204) 事件・事故・災害を表すこと (43) 公共機関を利用すること (59) 公共機関を利用すること (8) 公共機関を利用すること(出入国管理所) (2) スポーツ (88) 買い物 (99) 健康 (155) 恋愛と結婚 (19) 住居生活 (159) 日付を表すこと (59) 招待と訪問 (28) 人間関係 (255) 教育 (151) 位置を表すこと (70) 食べ物を注文すること (132) 文化の違い (47) 哲学・倫理 (86) 時間を表すこと (82) 政治 (149) 社会問題 (67) 学校生活 (208) 食文化 (104) 服装を表すこと (110) 法律 (42) 宗教 (43)