🌟 한치

Sustantivo  

1. 몸이 가늘고 길며 뒤 끝에 마름모 모양의 지느러미가 있고 다리가 짧은, 오징어의 한 종류.

1. CALAMAR: Tipo de calamar que tiene un cuerpo largo y fino, aleta en forma de diamante en la parte trasera y tentáculos cortos.

🗣️ Ejemplo:
  • 싱싱한 한치.
    Fresh hanchi.
  • 마른 한치.
    A dried cuttlefish.
  • 한치 회.
    Hanchi sashimi.
  • 한치 구이.
    Grilled hanchi.
  • 한치 요리.
    A dish of cuttlefish.
  • 한치를 먹다.
    Take a bite.
  • 한치를 잡다.
    Hold a grudge.
  • 형은 술 한 잔에 마른 한치를 죽 찢어서 입에 넣었다.
    My brother tore up a dried hanchi for a drink and put it in his mouth.
  • 아주머니는 싱싱한 한치 두 마리를 회를 쳐서 접시에 내주셨다.
    The aunt made two fresh cuttlefish of sashimi and gave them to a plate.
  • 엄마, 이 오징어는 왜 이렇게 작고 다리가 짧아요?
    Mom, why is this squid so small and its legs so short?
    이건 오징어가 아니라 한치야.
    This isn't squid, it's hanchi.

🗣️ Pronunciación, Uso: 한치 (한치)

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