🌟 삼치

名词  

1. 고등어보다 조금 더 크고 청색의 등에는 푸른 갈색의 얼룩무늬가 있는 바닷물고기.

1. 鲛鱼鲅鱼: 比青花鱼稍大的海鱼,青色背脊上长有蓝褐色斑纹。

🗣️ 配例:
  • 삼치 조림.
    Braised mackerel.
  • 삼치 한 토막.
    One piece of mackerel.
  • 삼치를 굽다.
    Bake the mackerel.
  • 삼치를 먹다.
    Eat the mackerel.
  • 삼치를 사다.
    Buy mackerel.
  • 삼치를 잡다.
    Catch a mackerel.
  • 삼치는 살이 통통하고 맛이 좋아 구이나 조림을 많이 해 먹는 물고기이다.
    Samchi is a fish that is plump and tastes good, and is often roasted or boiled.
  • 삼치나 고등어처럼 두꺼운 생선은 토막을 내서 구워야 속까지 고루 익는다.
    Thick fish, such as mackerel and mackerel, need to be cut into pieces to cook evenly to the core.
  • 나는 비린내가 많이 나고 짠 고등어보다 담백한 맛이 일품인 삼치를 더 좋아한다.
    I prefer samchi, which smells a lot of fishy and has a clean taste to salty mackerel.

🗣️ 发音, 活用: 삼치 (삼치)

Start

End

Start

End


叙述外貌 (97) 利用交通 (124) 经济∙经营 (273) 表达时间 (82) 饮食文化 (104) 打招呼 (17) 家庭活动(节日) (2) 大众文化 (82) 政治 (149) 法律 (42) 业余生活 (48) 购物 (99) 社会制度 (81) 文化比较 (78) 建筑 (43) 叙述服装 (110) 利用公共机构(出入境管理局) (2) 地理信息 (138) 历史 (92) 利用公共机构 (59) 哲学,伦理 (86) 周末与假期 (47) 表达方向 (70) 谈论失误经验 (28) 家庭活动 (57) 多媒体 (47) 职业与前途 (130) 表达星期 (13) 打电话 (15) 叙述性格 (365)