🌟 익반죽

名词  

1. 가루에 끓는 물을 넣어 가며 하는 반죽.

1. 烫面: 把开水加到面粉里和的面。

🗣️ 配例:
  • 익반죽이 되다.
    Be kneaded.
  • 익반죽을 만들다.
    Make a dough of prawns.
  • 익반죽을 준비하다.
    Prepare the parchment.
  • 익반죽을 하다.
    Make a plaster.
  • 익반죽에 넣다.
    Put in a dough.
  • 익반죽으로 만들다.
    Make it into dough.
  • 나는 쌀가루로 만든 익반죽을 조금씩 떼어 끓는 물에 넣었다.
    I took a little bit of the dough made of rice flour and put it in boiling water.
  • 밀가루에 뜨거운 물 반 컵을 넣고 손으로 주물러 익반죽을 준비하세요.
    Add half a cup of hot water to the flour and prepare the dough by rubbing it with your hands.

🗣️ 发音, 活用: 익반죽 (익빤죽) 익반죽이 (익빤주기) 익반죽도 (익빤죽또) 익반죽만 (익빤중만)
📚 派生词: 익반죽하다: 가루에 끓는 물을 쳐 가며 반죽하다.

Start

End

Start

End

Start

End


家庭活动 (57) 点餐 (132) 利用公共机构(图书馆) (6) 心理 (191) 法律 (42) 文化差异 (47) 教育 (151) 经济∙经营 (273) 叙述服装 (110) 艺术 (76) 表达日期 (59) 打招呼 (17) 讲解料理 (119) 购物 (99) 利用交通 (124) 职业与前途 (130) 爱情和婚姻 (28) 打电话 (15) 利用医院 (204) 健康 (155) 讲解饮食 (78) 表达时间 (82) 恋爱与结婚 (19) 利用公共机构(出入境管理局) (2) 气候 (53) 表达星期 (13) 职场生活 (197) 体育 (88) 科学与技术 (91) 叙述事件,事故,灾害 (43)