🌟 장국 (醬 국)

名詞  

1. 된장이 아닌 간장이나 소금을 넣고 끓인 맑은 국.

1. すましじる澄まし汁】。おすましお澄まし: 味噌ではなく、醤油と塩を入れて煮立てた透明な吸い物。

🗣️ 用例:
  • 장국 한 그릇.
    A bowl of jangguk.
  • 장국을 끓이다.
    To make jangguk.
  • 장국을 만들다.
    Make jangguk.
  • 장국을 먹다.
    Eat jangguk.
  • 옛날에는 잔치에 온 손님들에게 장국에 만 국수를 식사로 대접했다.
    In the old days, guests who came to the feast were served 10,000 noodles in jangguk as a meal.
  • 나는 배가 고파 먼저 나온 밑반찬과 장국을 먹으며 음식을 기다렸다.
    I was hungry and waited for the food, eating the side dishes and jangguk that came out first.
  • 쇠고기 대신 멸치를 넣어 장국을 끓였는데 맛이 어때요?
    I made jangguk with anchovies instead of beef. how does it taste?
    느끼하지 않고 개운해서 좋아요.
    I like it because it's not greasy and refreshing.

🗣️ 発音, 活用形: 장국 (장ː꾹) 장국이 (장ː꾸기) 장국도 (장ː꾹또) 장국만 (장ː꿍만)

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