🌟 단팥죽 (단팥 粥)

名词  

1. 팥을 삶아 으깨 넣어 달게 만든 죽.

1. 甜小豆粥: 将红豆煮后压碎而弄甜的粥。

🗣️ 配例:
  • 달콤한 단팥죽.
    Sweet sweet red bean porridge.
  • 단팥죽이 맛있다.
    Sweet red bean porridge is delicious.
  • 단팥죽을 끓이다.
    Boil red bean porridge.
  • 단팥죽을 만들다.
    Make sweet red bean porridge.
  • 단팥죽을 먹다.
    Eat sweet red bean porridge.
  • 단팥죽을 쑤다.
    Steam sweet red bean porridge.
  • 엄마는 겨울이 되면 달콤한 단팥죽을 자주 만들어 주신다.
    Mother often makes sweet red bean porridge in winter.
  • 내 동생은 단팥죽에 들어 있는 쫀득한 찹쌀 경단을 좋아한다.
    My brother likes the chewy glutinous rice horn in sweet red bean porridge.
  • 날씨가 너무 춥다.
    The weather is too cold.
    그럼 이 근처 가게에 들러서 따뜻한 단팥죽 한 그릇 먹고 갈래?
    Then why don't we stop by a nearby store and have a bowl of hot sweet red bean porridge?

🗣️ 发音, 活用: 단팥죽 (단팓쭉) 단팥죽이 (단팓쭈기) 단팥죽도 (단팓쭉또) 단팥죽만 (단팓쭝만)

Start

End

Start

End

Start

End


打招呼 (17) 演出与欣赏 (8) 利用公共机构 (8) 邀请与访问 (28) 历史 (92) 韩国生活 (16) 艺术 (23) 利用药店 (10) 多媒体 (47) 查询路线 (20) 叙述服装 (110) 饮食文化 (104) 外表 (121) 叙述事件,事故,灾害 (43) 心理 (191) 大众文化 (82) 兴趣 (103) 恋爱与结婚 (19) 天气与季节 (101) 购物 (99) 讲解料理 (119) 业余生活 (48) 居住生活 (159) 周末与假期 (47) 家庭活动(节日) (2) 经济∙经营 (273) 表达方向 (70) 致谢 (8) 利用公共机构 (59) 健康 (155)