🌟 흰죽 (흰 粥)

名詞  

1. 흰쌀을 물에 불린 뒤 물을 붓고 오래 끓여 익힌 죽.

1. しらがゆ白粥: 白米を水でふやかし、多めの水で時間をかけてやわらかく煮た粥。

🗣️ 用例:
  • 흰죽 한 그릇.
    A bowl of white porridge.
  • 흰죽을 끓이다.
    Boil white porridge.
  • 흰죽을 만들다.
    Make white porridge.
  • 흰죽을 먹다.
    Eat white porridge.
  • 흰죽을 먹이다.
    Feed white porridge.
  • 흰죽을 쑤다.
    Steam white porridge.
  • 간병인은 밥을 잘 못 먹는 환자에게 흰죽을 한 숟갈 떠먹였다.
    The caregiver gave a spoonful of white porridge to a poorly fed patient.
  • 어머니는 배탈이 난 아들에게 소화가 잘 되는 흰죽을 쑤어 주셨다.
    Mother stuffed the potted white porridge for her sick son.
  • 흰죽이야?
    Why white porridge?
    응, 동생이 체해서 쌀로 죽을 좀 쑤었어.
    Yeah, my brother had an upset stomach, so he stuffed some rice porridge.

🗣️ 発音, 活用形: 흰죽 (힌죽) 흰죽이 (힌주기) 흰죽도 (힌죽또) 흰죽만 (힌중만)

Start

End

Start

End


週末および休み (47) 外見 (121) 文化の比較 (78) 招待と訪問 (28) 感情/気分を表すこと (41) 経済・経営 (273) 職業と進路 (130) 環境問題 (226) 人間関係 (52) スポーツ (88) 公共機関を利用すること(図書館) (6) マスコミ (36) 恋愛と結婚 (19) 謝ること (7) 文化の違い (47) 大衆文化 (52) 公演と鑑賞 (8) 政治 (149) 芸術 (76) 学校生活 (208) 科学と技術 (91) 家族行事 (57) 建築 (43) 健康 (155) 家事 (48) 芸術 (23) 大衆文化 (82) 食べ物を説明すること (78) 位置を表すこと (70) 日付を表すこと (59)