🌟 (湯)

Nom  

1. (높임말로) 국.

1. (forme honorifique) Soupe.

🗣️ Exemple(s):
  • 재료.
    Tang ingredients.
  • 뜨거운 .
    Hot soup.
  • 맑은 .
    Clear soup.
  • 이 식다.
    The soup cools.
  • 을 끓이다.
    Boil the soup.
  • 을 먹다.
    Eat soup.
  • 아버지의 밥상에는 이 항상 올라갔다.
    The soup was always on my father's table.
  • 배가 고팠던 지수는 에 밥을 말아 허겁지겁 먹었다.
    Jisoo, who was hungry, hurriedly ate the soup with rice.
  • 나는 국물 요리를 좋아하는 민준이를 위해 저녁 식사에 을 준비했다.
    I prepared soup for minjun, who likes soup dishes.
  • 왜 건더기는 안 먹었니?
    Why didn't you eat the rafters?
    전 원래 을 먹을 때 국물만 마셔요.
    I only drink soup when i eat soup.
Terme(s) de référence -탕(湯): ‘국’의 뜻을 더하는 접미사., ‘달여 먹는 약’이라는 뜻을 더하는 접미사.

2. 제사에 쓰는, 건더기가 많고 국물이 적은 국.

2. RAGOÛT (DE RITE ANCESTRAL): Soupe avec beaucoup d'ingrédients solides et peu de liquide, préparé comme offrande de rites ancestraux.

🗣️ Exemple(s):
  • 재료.
    Tang ingredients.
  • 을 끓이다.
    Boil the soup.
  • 을 뜨다.
    Steak soup.
  • 을 올리다.
    Raise the bath.
  • 을 준비하다.
    Prepare a bath.
  • 제사가 시작되자 어머니께서는 을 내 오셨다.
    When the ancestral rites began, mother came out with a bath.
  • 이번 설날 차례상에는 을 떡국으로 대신했다.
    For this new year's day memorial service, soup was replaced with rice cake soup.
  • 어머님, 제사상에 뭐부터 준비할까요?
    Ma'am, what should we prepare for the memorial service?
    우선 을 끓이게 쇠고기 좀 다듬어라.
    First, trim some beef to make the soup boil.

🗣️ Prononciation, Déclinaison: (탕ː)

Start

End


Philosophie, éthique (86) Politique (149) Relations humaines (52) Parler du temps (82) Météo et saisons (101) Vie scolaire (208) Présenter (se présenter) (52) Gestion économique (273) Exprimer ses sentiments/humeur (41) Culture populaire (52) Événements familiaux (fêtes) (2) Problèmes sociaux (67) Voyager (98) Habitat (159) Aller à l'hôpital (204) Événements familiaux (57) Langue (160) Vie quotidienne (11) Utiliser des services publics (bibliothèque) (6) Aller à la pharmacie (10) Remercier (8) Climat (53) Apparence (121) Raconter une maladresse (28) Système social (81) Architecture (43) Parler d'un jour de la semaine (13) Culture alimentaire (104) Utiliser des services publics (59) Au travail (197)