🌟 전골

名词  

1. 고기, 버섯, 해물, 양념 등을 넣고 국물을 조금 부어 끓인 음식.

1. 韩式火锅: 放肉、蘑菇、海鲜、调料等后,再放一点汤而煮的饮食。

🗣️ 配例:
  • 전골 그릇.
    Hot pot.
  • 전골 요리.
    Hot pot stew.
  • 전골 재료.
    Scorpion material.
  • 전골을 끓이다.
    Boil the hot pot.
  • 전골을 만들다.
    Build a whole skeleton.
  • 오늘 저녁은 버섯과 소고기를 넣은 전골이다.
    This evening is a hot pot of mushrooms and beef.
  • 갖은 재료를 넣은 후 육수에 간을 하고 넓은 냄비에 넣어 끓이면 전골이 완성됩니다.
    Season the broth with various ingredients and boil it in a wide pot to complete the stew.
  • 여기 해물 전골 큰 걸로 주세요.
    I'd like a large seafood hot pot, please.
    네. 싱싱한 해물과 채소가 방금 들어와서 맛있을 거예요.
    Yes. fresh seafood and vegetables just came in, so they'll taste good.

🗣️ 发音, 活用: 전골 (전ː골)


🗣️ 전골 @ 释义

🗣️ 전골 @ 配例

Start

End

Start

End


叙述外貌 (97) 艺术 (76) 科学与技术 (91) 一天的生活 (11) 历史 (92) 学校生活 (208) 恋爱与结婚 (19) 家庭活动(节日) (2) 家庭活动 (57) 人际关系 (52) 天气与季节 (101) 宗教 (43) 社会问题 (67) 心理 (191) 韩国生活 (16) 爱情和婚姻 (28) 气候 (53) 讲解料理 (119) 体育 (88) 介绍(自己) (52) 家务 (48) 利用公共机构 (8) 表达情感、心情 (41) 购物 (99) 讲解饮食 (78) 打电话 (15) 职场生活 (197) 外表 (121) 表达日期 (59) 法律 (42)