🌟 두부 (豆腐)

☆☆☆   名詞  

1. 콩을 갈아서 만든 희고 부드러운 음식.

1. とうふ豆腐: 大豆を砕いて作った白くて柔らかい食べ物。

🗣️ 用例:
  • 두부 한 모.
    One head of tofu.
  • 두부 한 판.
    A plate of tofu.
  • 두부 부침.
    Tofu pancake.
  • 두부 요리.
    Tofu dishes.
  • 두부가 고소하다.
    Tofu is suing.
  • 두부가 담백하다.
    Tofu is light.
  • 두부가 상하다.
    Tofu is spoiled.
  • 두부를 넣다.
    Add tofu.
  • 두부를 만들다.
    Make tofu.
  • 두부를 먹다.
    Eat tofu.
  • 두부를 부치다.
    Tofu.
  • 두부를 지지다.
    Put tofu in.
  • 오늘 아침에는 두부를 넣고 된장국을 끓여 먹었다.
    This morning, i put tofu in and boiled soybean paste soup.
  • 나는 어머니가 콩으로 직접 갈아 만들어 주시는 두부만 먹는다.
    I only eat tofu that my mother grinds with beans herself.
  • 아주머니, 이 두부는 얼마예요?
    Ma'am, how much is this tofu?
    삼천 원에 두 모 드릴게요.
    I'll give you two bunches for 3,000 won.

🗣️ 発音, 活用形: 두부 (두부)
📚 カテゴリー: 食材   食べ物を注文すること  


🗣️ 두부 (豆腐) @ 語義解説

🗣️ 두부 (豆腐) @ 用例

Start

End

Start

End


薬局を利用すること (10) 公共機関を利用すること (59) 曜日を表すこと (13) 職業と進路 (130) 心理 (191) 人間関係 (52) 公共機関を利用すること(郵便局) (8) 一日の生活 (11) 交通を利用すること (124) 宗教 (43) 食べ物を説明すること (78) 職場生活 (197) 文化の違い (47) 謝ること (7) 家族行事(節句) (2) 社会問題 (67) 言葉 (160) 性格を表すこと (365) 哲学・倫理 (86) 地理情報 (138) 映画鑑賞 (105) 韓国生活 (16) 恋愛と結婚 (19) 道探し (20) 趣味 (103) 感情/気分を表すこと (41) 外見 (121) 恋愛と結婚 (28) 食文化 (104) 個人情報を交換すること (46)