🌟 젓갈

名词  

1. 젓으로 담근 음식.

1. 鱼虾酱: 用海鲜酱腌制的食物。

🗣️ 配例:
  • 젓갈이 짜다.
    Salted salted fish is salty.
  • 젓갈을 담그다.
    To make salted fish.
  • 젓갈을 먹다.
    Eat salted fish.
  • 할머니는 멸치로 담근 젓갈을 내오셨다.
    Grandmother brought out salted fish dipped in anchovies.
  • 어머니는 김장을 하기 위해 시장에서 고춧가루와 젓갈을 사 오셨다.
    My mother bought red pepper powder and salted fish from the market to make kimchi.
  • 남부 지방에서는 소금과 젓갈을 많이 사용하기 때문에 대체로 김치가 짜다.
    Kimchi is usually salty because it uses a lot of salt and salted fish in the southern part of the country.

🗣️ 发音, 活用: 젓갈 (젇깔)


🗣️ 젓갈 @ 释义

🗣️ 젓갈 @ 配例

Start

End

Start

End


点餐 (132) 人际关系 (52) 心理 (191) 人际关系 (255) 科学与技术 (91) 利用公共机构(出入境管理局) (2) 约定 (4) 利用公共机构(邮局) (8) 文化差异 (47) 讲解饮食 (78) 邀请与访问 (28) 环境问题 (226) 恋爱与结婚 (19) 家庭活动 (57) 旅游 (98) 致谢 (8) 查询路线 (20) 社会问题 (67) 介绍(自己) (52) 饮食文化 (104) 体育 (88) 爱情和婚姻 (28) 表达方向 (70) 地理信息 (138) 利用公共机构 (59) 兴趣 (103) 叙述服装 (110) 利用药店 (10) 艺术 (23) 叙述性格 (365)